Luotettavaa ja ammattitaitoista palvelua Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry:n jäsenliikkeestä

Suomen Hautaustoimistojen Liitto toivottaa hyvää Suomen 102-vuotisjuhlapäivää!

04.12.2019

Puheenjohtaja ilkka Ollosen tervehdys

Talvisodan alkamisesta tuli marraskuun lopussa kuluneeksi 80-vuotta. Talvisodan oppien arvostaminen on yksi tapa kunnioittaa veteraaniemme uhrauksia.  He ovat osaltaan mahdollistaneet Suomen selviytymisen. Uskon myös, että 80 vuoden takaiset kansakuntamme kohtalon hetket antavat eväitä isänmaan ja meidän suomalaisten tulevalle pärjäämiselle.

Olemme veteraanisukupolvelle paljon velkaa. Yhtä lailla olemme paljon velkaa kaikille menneille sukupolville, jotka ovat rakentaneet perustan hyvinvoivalle ja turvalliselle Suomelle. Maksamme parhaiten tämän velan pitämällä huolen siitä, että pidämme yhteiskuntamme kehityksen terveellä pohjalla.

Tänäänkin meidän on hyvä muistaa niitä sukupolvia, jotka sotien jälkeisinä vuosikymmeninä pystyivät kokoamaan maamme ja kansamme jälleen yhdeksi. Suomea rakentaneiden sukupolvien ponnisteluiden ansiosta meillä suomalaisilla on tänä päivänä oikeusvaltio, jossa on vahvat perusvapaudet ja laajat kansalaisoikeudet.

Tällaista perintöä itsenäisyyspäivä velvoittaa kantamaan eteenpäin. Siinä voimme onnistua vain, jos kykenemme edelleen tekemään yhteistyötä yli raja-aitojen. Meidän suomalaisten on nähtävä, että isänmaan asia on yhteinen.

Yhteistyöllä ja välittämisellä, keskinäisellä kunnioituksella ja toisten huomioon ottamisella, tehdään parempi huominen.

Suomen Hautaustoimistojen Liitto toivottaa hyvää Suomen 102-vuotisjuhlapäivää!

 

Ilkka Ollonen

puheenjohtaja