Luotettavaa ja ammattitaitoista palvelua Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry:n jäsenliikkeestä

Blogiarkisto - 2020

04.12.2020

Sosiaalisen median tili ja kuolinpesä – hyvä tietää

Henkilön kuollessa kuolinpesä tulee vainajan eläessään solmimien sopimusten toiseksi osapuoleksi, elleivät sopimukset pääty henkilön kuolemaan ja kuolinpesä on vastuussa sopimusten täyttämisestä. Facebook, Google ja muut sosiaalisen median sisällöntarjoajat ovat tässä tapauksessa sopimuksen toisena osapuolena.

Lue lisää »

17.09.2020

Kotimaisia arkkuja vastuullisesti jo vuodesta 1955

Ruumisarkkujen valmistus on ollut kotimaisissa käsissä jo vuosisatoja ennen kuin SHT-Tukku Oy 65 vuotta sitten perustettiin. Arkkuihin erikoistuneet paikalliset puusepät hallitsivat alaa 1800-luvulla, kunnes siirryttiin teollisempaan suuntaan 1900-luvun alkupuolella. SHT-Tukku yhdistää edelleen perinteisten puusepäntaitojen ja modernin puuntyöstön parhaat puolet – tietysti kotimaisin voimin.

Lue lisää »

17.07.2020

Koronavirusepidemian vaikutukset hautausalaan Suomessa

Suhteessa muuhun maailmaan on Suomessa toistaiseksi vähän kuolemantapauksia, joissa syynä on COVID-19 virus. Hautaustoimistojen työssä vaikutukset ovat pääasiassa näkyneet suojautumisessa ja vainajien käsittelyssä.

Lue lisää »

13.05.2020

Hautaustoimistot toivoivat lisää vainajien kylmäsäilytystiloja, tiiviimpää yhteistyötä sekä selkeämpiä vastuita

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) antoi loppuvuodesta 2018 Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle (THL) tehtäväksi selvittää vainajien säilytystilojen riittävyyttä erityisesti pääkaupunkiseudulla. Lisäksi STM pyysi THL:ää tarvittaessa ohjaamaan toimijoita niin, että taataan säilytystilojen riittävyys ja että hautauksesta huolehtivat saavat selkeän tiedon siitä, mihin vainaja voidaan kuljettaa säilytystä varten

Lue lisää »